Ruzie met kinderen

In elk gezin komt ruzie wel eens voor. Je bent allemaal verschillend, vindt verschillende dingen belangrijk en de ene dag zit je lekkerder in je vel dan de andere. Logisch dat dat soms botst. Of je hebt simpelweg gewoon een puber in huis; dan is het voor veel ouders wennen om een nieuw soort opvoeding aan te nemen: ze even op de gang zetten werkt dan namelijk waarschijnlijk niet meer 😉.

Hoe kan ik je helpen?

Merk je dat ruzies steeds vaker voorkomen? Hangt er de laatste tijd vooral een negatieve sfeer in huis? Of merk je dat ruzies iedere keer op hetzelfde probleem neer komen, maar dat jullie toch geen oplossing kunnen vinden? Wanneer je merkt dat je steeds verder in een negatieve spiraal lijkt te komen is het fijn als er iemand met je mee kan kijken om dit patroon te doorbreken. Dat kan met behulp van oudergesprekken, maar soms is het ook fijn om als gezin om de tafel te gaan zitten en ieders aandeel te bespreken. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Ervaringen van ouders

Ouders van jongen, 7 jaar

Nienke begreep gelijk onze vraag; we zaten op 1 lijn. Nienke stelde onze zoon op zijn gemak en had daardoor direct het vertrouwen gewonnen. Hierdoor was het voor hem ook laagdrempelig om naar Nienke toe te gaan.

Ouders van jongen, 9 jaar

Wij zijn goed geholpen. Nienke neemt de tijd voor je en is (ook zeer belangrijk) vriendelijk en geduldig naar ons kind toe.”

Moeder van jongen, 7 jaar

Nienke is een geweldige begripvolle vrouw die ons heeft geholpen als geen ander. Topbegeleiding gehad. Met heel mijn hart dankbaar!

Wie ben ik?

Mijn naam is Nienke Lemmens-Deelen en ik woon samen met mijn man, dochter, zoon en twee katten op de Huet in Doetinchem. Wat mij onderscheidt van andere organisaties is dat mijn orthopedagogische praktijk kleinschalig en huiselijk is en dat ik graag gebruik maak van mijn creativiteit om jou of je kind zo goed mogelijk te helpen.

Naast het inzetten van effectief bewezen behandelingen zoals Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Cognitieve Gedragstherapie (CGT), en KIES (Kinderen In Een Scheiding) ben ik altijd op zoek naar therapievormen die nét dat beetje extra kunnen geven.

Hierbij kun je denken aan creatieve werkvormen, handpoppen of prentenboeken. Maar ook het in elkaar rammen van een auto op een autosloop, een persoonlijk filmpje van een BN’er, of boksen in mijn praktijk behoren tot de mogelijkheden. Ik zeg altijd maar: het moet vooral niet saai worden! Want daar houd ik niet van, en de meeste kinderen ook niet.

Meer over mij >