Hulp bij Slaapproblemen van je kind

Veel kinderen hebben wel eens slaapproblemen. Hierbij kun je denken aan protesteren bij het naar bed gaan, huilen bij of na het naar bed brengen of regelmatig uit bed komen. Deze problemen zijn vaak tijdelijk.

Wanneer de problemen niet overgaan, kan het slaapgebrek ertoe leiden dat je kind te weinig energie heeft voor de volgende dag. Daardoor kunnen kinderen zich minder goed concentreren op school, zijn ze sneller moe of reageren ze sneller met boosheid. Ook kan het veel energie van jezelf vergen: je hebt bijvoorbeeld geen avonden meer voor jezelf of je partner, omdat je steeds bezig bent met je kind in bed te krijgen (en houden!).

Bovendien kunnen goedbedoelde pogingen van ouders om hun kind toch maar te laten slapen (er net zolang bij blijven tot ze in slaap vallen of ze in hun eigen bed nemen) ertoe leiden dat kinderen niet leren om zelfstandig in slaap te vallen. Dit werkt op de korte termijn dan goed (want ze slapen!), maar op de lange termijn kan het andere problemen geven (zoals als ze willen gaan logeren of op kamp gaan).

Hoe kan ik je kind helpen?

Het ontwikkelen van een gezond en zelfstandig slaappatroon is een belangrijke opvoedingstaak voor ouders. Praktijk Samen Deelen biedt advies om de slaapproblemen van je kind aan te pakken. Zo kunnen jij en je kind weer voldoende slapen om uitgerust aan de volgende dag te beginnen.

Meer weten? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Ervaringen van ouders

Ouders van jongen, 7 jaar

Nienke begreep gelijk onze vraag; we zaten op 1 lijn. Nienke stelde onze zoon op zijn gemak en had daardoor direct het vertrouwen gewonnen. Hierdoor was het voor hem ook laagdrempelig om naar Nienke toe te gaan.

Ouders van jongen, 9 jaar

Wij zijn goed geholpen. Nienke neemt de tijd voor je en is (ook zeer belangrijk) vriendelijk en geduldig naar ons kind toe.”

Moeder van jongen, 7 jaar

Nienke is een geweldige begripvolle vrouw die ons heeft geholpen als geen ander. Topbegeleiding gehad. Met heel mijn hart dankbaar!

Wie ben ik?

Mijn naam is Nienke Lemmens-Deelen en ik woon samen met mijn man, dochter, zoon en twee katten op de Huet in Doetinchem. Wat mij onderscheidt van andere organisaties is dat mijn orthopedagogische praktijk kleinschalig en huiselijk is en dat ik graag gebruik maak van mijn creativiteit om jou of je kind zo goed mogelijk te helpen.

Naast het inzetten van effectief bewezen behandelingen zoals Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Cognitieve Gedragstherapie (CGT), en KIES (Kinderen In Een Scheiding) ben ik altijd op zoek naar therapievormen die nét dat beetje extra kunnen geven.

Hierbij kun je denken aan creatieve werkvormen, handpoppen of prentenboeken. Maar ook het in elkaar rammen van een auto op een autosloop, een persoonlijk filmpje van een BN’er, of boksen in mijn praktijk behoren tot de mogelijkheden. Ik zeg altijd maar: het moet vooral niet saai worden! Want daar houd ik niet van, en de meeste kinderen ook niet.

Meer over mij >