Hulp bij

Bij individuele behandeling worden individuele gesprekken gevoerd met uw kind, eventueel in combinatie met ouder- of gezinsgesprekken. Daarbij vind ik het erg belangrijk dat uw kind zich op zijn gemak gaat voelen bij mij zodat er een vertrouwensband ontstaat. Op die manier heeft de behandeling meer kans van slagen. Hierop zal in het begin dan ook de focus liggen. Daarna wordt dieper ingegaan op de hulpvraag.

Therapievormen

Om aan te sluiten op de behoeften van uw kind, wordt tijdens de therapiesessies zelden alleen maar gepraat. Naast het inzetten van effectief bewezen behandelingen zoals Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en KIES (Kinderen In Een Scheiding) ben ik altijd op zoek naar therapievormen die nét dat beetje extra kunnen geven.

Hierbij kun je denken aan creatieve werkvormen, rollenspelen, handpoppen of prentenboeken. Maar ook het in elkaar rammen van een auto op een autosloop, een persoonlijk filmpje van een BN’er, of boksen in mijn praktijk behoren tot de mogelijkheden. Ik zeg altijd maar: het moet vooral niet saai worden! Want daar houd ik niet van, en de meeste kinderen ook niet. Bovendien maakt het de sessies leuker én levert het sneller resultaat op.  

Geen diagnose, wel diagnostiek mogelijk

Kinderen die worden aangemeld krijgen geen diagnose, wél professionele hulp. Diagnostiek kan worden ingezet zodat de individuele behandeling nog beter kan worden afgestemd op wat een kind nodig heeft.

Zo kan iemands intelligentie worden onderzocht met de WISC-V en zijn er onderzoeksmethoden om dieper in te kunnen gaan op sociaal-emotionele problematiek.

Waarvoor kan uw kind bij ons terecht?

Voorbeelden van problemen die individueel kunnen worden aangepakt:

AngstFaalangstSociale vaardigheidstraining
Begeleiding bij diagnoseGedragsproblemenStudievaardigheden
Depressieve klachtenRouwWeerbaarheidstraining
DwangScheiding verwerkenZelfvertrouwen vergroten

Niet gevonden wat u zocht? De kans is groot dat Praktijk Samen Deelen u toch kan helpen (of doorverwijzen naar andere professionele instanties).

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?