Samen De(e)len helpt!

Sinds 2013 is Praktijk Samen Deelen in Doetinchem, de Achterhoek, dé plek voor ouders, kinderen en jongvolwassenen die op zoek zijn naar veelal kortdurende, deskundige hulp op maat in een laagdrempelige setting.

De kleinschaligheid van deze praktijk aan huis spreekt veel mensen aan: het is een prettige, huiselijke plek waarbij je je snel op je gemak voelt en er is één orthopedagoog als vast aanspreekpunt, onderzoeker en behandelaar: Nienke.
Bovendien staat het kind centraal en niet het probleem.

De begeleiding is bedoeld als een tijdelijke steun in de rug om weer fijner door het leven te kunnen gaan. Ik vind het belangrijk dat dingen daarbij niet te zwaar worden. Er wordt dus niet alleen gepraat, maar vooral ook veel gedaan. Dit gaat gepaard met veel gezelligheid, humor, begrip en warmte. En er is uiteraard alle ruimte voor lastige gedachten en gevoelens.

Dus ben je op zoek naar effectief bewezen orthopedagogische begeleiding in een kleinschalige setting zonder dat er een diagnose wordt gesteld? Dan ben je bij Praktijk Samen Deelen aan het juiste adres.

Wie ben ik?

Mijn naam is Nienke Lemmens-Deelen en ik woon samen met mijn man, dochter, zoon en twee katten op de Huet in Doetinchem. Wat mij onderscheidt van andere organisaties is dat mijn orthopedagogische praktijk kleinschalig en huiselijk is en dat ik graag gebruik maak van mijn creativiteit om jou of je kind zo goed mogelijk te helpen.

Naast het inzetten van effectief bewezen behandelingen zoals Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Cognitieve Gedragstherapie (CGT), en KIES (Kinderen In Een Scheiding) ben ik altijd op zoek naar therapievormen die nét dat beetje extra kunnen geven.

Hierbij kun je denken aan creatieve werkvormen, handpoppen of prentenboeken. Maar ook het in elkaar rammen van een auto op een autosloop, een persoonlijk filmpje van een BN’er, of boksen in mijn praktijk behoren tot de mogelijkheden. Ik zeg altijd maar: het moet vooral niet saai worden! Want daar houd ik niet van, en de meeste kinderen ook niet.

Meer over mij >

Geen diagnose, wél professionele hulp

Als je jezelf of je kind aanmeldt krijg je geen diagnose; wél professionele hulp. Omdat de praktijk een eenmanszaak is krijg je bovendien bij elk onderdeel van de behandeling alleen met mij te maken. Ik zit niet vast aan protocollen: samen ontwikkelen we een traject dat past bij je hulpvragen.

Soms is het nodig dat er psychologisch onderzoek wordt afgenomen wanneer niet duidelijk is wat er nu precies met jou of je kind aan de hand is. Dit heeft meestal als doel om de best passende behandelvorm te kunnen bieden. Zo kan ik een intelligentieonderzoek afnemen met de WISC-V en zijn er onderzoeksmethoden om dieper in te kunnen gaan op sociaal-emotionele problematiek.

ACT Uiten van Emoties

Hulp voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen

Ik bied begeleiding aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen t/m 25 jaar. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij:

Staat jouw hulpvraag hier niet bij? Neem dan gerust contact op om samen te kijken of ik jou of je kind kan helpen.

Hulp voor ouders

Ook help ik ouders met opvoedvragen en/of gezinsproblematiek. Denk hierbij aan:

Staat jouw hulpvraag hier niet bij? Neem dan gerust contact op om samen te kijken naar oplossingen die bij jullie als gezin passen.

Samen de(e)len is samen werken

Iedereen is anders, en niet iedere individuele begeleiding is voldoende om jou of je kind écht vooruit te helpen. Daarom wordt ook de omgeving zoveel mogelijk betrokken.

Naast korte lijnen met de huisarts en school en het bieden van ouder- en/of gezinsgesprekken werk ik graag samen met andere organisaties als dit een aanvulling kan zijn op de begeleiding. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van EMDR (traumabehandeling) of extra ondersteuning op school. Door zo breed mogelijk in te zetten wordt vaak het snelst en het beste resultaat behaald.

Dit zeggen kinderen en ouders over mij:

Meisje, 14 jaar

Nienke helpt heel goed en is heel gastvrij en kindvriendelijk. Ze begrijpt je heel goed en heeft echt een luisterend oor. Nienke doet leuke dingen en ze is 100% te vertrouwen.”

Ouders van meisje, 9 jaar

“Onze dochter had een klik met Nienke. Ze wilde graag naar haar toe. Zelfs toen het eigenlijk al klaar was wilde ze nog een keer. Ze is nooit met tegenzin gegaan. Zij en wij merkten dat ze deze begeleiding op dit moment nodig had. We zagen bijzonder snel vooruitgang. En onze dochter profiteerde daar meteen van. Ik zou deze praktijk zeker aanbevelen!”

Ouders van jongen, 11 jaar

“Nienke is heel vriendelijk en ontspannen in het contact met het kind. Hierdoor voelt een kind zich snel op zijn gemak en voldoende veilig.”

Werkwijze van Praktijk Samen Deelen

Werkwijze

Wanneer je kind wordt aangemeld wordt er, afhankelijk van een eventuele wachtlijst, zo snel mogelijk een intakegesprek gepland. Hier zijn het kind en minimaal één van de ouders bij aanwezig (bij kinderen vanaf 16 jaar is de aanwezigheid van de ouder niet meer verplicht). Na gemiddeld 5 consulten is er een tussenevaluatiegesprek en aan het einde van de begeleiding wordt er afgesloten middels een eindevaluatiegesprek.

Meer weten over hoe de werkwijze van Praktijk Samen Deelen er uit ziet? Lees dan hier verder.