Studievaardigheden

StudievaardighedenBasisscholen bereiden leerlingen steeds beter voor op de middelbare school. Toch lopen veel leerlingen vast in de eerste, tweede of derde klas. Dit komt vaak omdat ze moeite hebben met leren, plannen en organiseren.

Ook in de latere schooljaren komen vaak problemen naar voren, zoals motivatieproblemen en examenvrees.

Wilt u uw kind graag voorbereiden op deze periode? Of heeft uw kind hulp nodig bij het leren, het plannen of het omgaan met motivatieproblemen? Neem dan vrijblijvend contact op of lees hieronder hoe Praktijk Samen Deelen uw kind kan helpen.

Hoe kan Praktijk Samen Deelen helpen?

Praktijk Samen Deelen biedt een studievaardigheden-training op maat. Uw kind kan deze training in zijn geheel volgen, of samen met u een selectie maken uit onderstaande thema’s:

 • Thema 1: Leren leren

   

   

   

  In dit thema leer je niet alleen hoe je het beste kunt leren voor een overhoring of toets, maar ook hoe je de beste voorwaarden creëert voor het leren. Je leert bijvoorbeeld om je concentratie zo efficiënt mogelijk te verdelen, waardoor je na het volgen van deze tips beter leert én vaak tijd over houdt. Ook leer je hoe je het maximale uit een les kunt halen, zodat je thuis minder hoeft te doen.

 • Thema 2: Plannen en organiseren

   

   

   

  Bij dit thema leer je hoe je je schoolwerk het beste kunt organiseren. Hoe gebruik je je agenda, wat is een slimme manier om aantekeningen te maken en hoe plan ik de leerstof in tijdens drukke toetsweken? Net als in thema 1, leer je ook in dit thema hoe je het maximale uit een les kunt halen, zodat je thuis minder hoeft te doen. Bovendien krijg je tips over het maken van huiswerk en het voorbereiden op toetsen.

 • Thema 3: Motivatie en leefstijl

   

   

   

  Veel kinderen krijgen op de middelbare school last van motivatieproblemen. Dit komt vaak omdat ze gewend zijn aan de school en er voorlopig nog geen zicht is op het diploma. Met behulp van oefeningen, spelletjes en inzicht in je toekomstperspectief leer je jezelf te motiveren voor school en je toekomst. Tot slot wordt aandacht besteed aan je leefstijl: met kleine aanpassingen in je eet-, slaap- en leefpatroon leer je om je energie op peil te houden, ook na een lange schooldag.

De ervaring leert dat leerlingen vaak niet zitten te wachten op goedbedoelde adviezen van volwassenen. Vaak begrijpen ze het nut niet van een opgeruimd bureau, het herhalen van de lesstof of regelmatig pauze nemen. Het is dan ook belangrijk dat ze inzien wat het nut is van het advies.

Daarom wordt in de studievaardigheden-training van Praktijk Samen Deelen niet alleen geoefend om competenties te verbeteren. Aan de hand van wetenschappelijke feitjes wordt namelijk ook bij elke tip uitgelegd waarom deze werkt. Uit de praktijk blijkt dat kinderen hierdoor veel gemotiveerder zijn om de adviezen op te volgen, waardoor ze de competenties sneller onder de knie krijgen.

De training kan zowel individueel als in een groep worden aangeboden.

Ervaringen ouders en kinderen

Ouders van een jongen van 12 jaar: Onze zoon was veel thuis van school (eerste jaar voortgezet onderwijs ). Hij had veel last van hoofdpijn en spanningen. Nienke heeft hem een weekplanning aangeleerd en veel tips gegeven, waardoor hij meer rust in zijn hoofd kreeg en minder spanningen had. Nu gaat hij weer met plezier naar school. Ik zou Praktijk Samen Deelen zeker aanraden! Vooral ook omdat haar nadruk ligt op wat er goed gaat en ze zich goed kan inleven in het kind.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

Contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

 • Ruim 10 jaar ervaring
 • Persoonlijke zorg op maat
 • Professionele begeleiding

Volg ons:

Facebook Praktijk Samen Deeleninstagram Praktijk Samen Deelen

Aangesloten bij:

Praktijk Samen Deelen is aangesloten bij SKJ

Praktijk Samen Deelen is ACT4Kids Gecertificeerd

KIES Coach Doetinchem

Praktijk Samen Deelen is KIWA Gecertificeerd

Adres

Praktijk Samen Deelen

Bastinglaan 105
7006 EJ Doetinchem

Tel: 0314 - 84 61 44