Angsttherapie

AngsttherapieHet is heel gewoon dat ieder kind wel eens bang is. Echter, soms zijn angsten niet helemaal logisch en kunnen ze kinderen zelfs belemmeren in hun dagelijks leven. Zo kan angst ervoor zorgen dat uw kind alledaagse situaties gaat vermijden, om maar niet te hoeven worden blootgesteld aan de angst.

Ook kan angst een negatieve invloed hebben op zijn of haar slaap, waardoor uw kind overdag minder goed functioneert. Langdurige angsten kunnen bovendien leiden tot problemen zoals depressieve klachten, concentratie- of gedragsproblemen.

Hoe kan Praktijk Samen Deelen helpen?

Kinderen die last hebben van angsten, hebben meestal veel negatieve gedachten. Ze bedenken doemscenario’s zoals “als ik dat vliegtuig instap, zal het vast neerstorten”, of “als ik voor de klas sta, kom ik vast niet uit mijn woorden en word ik uitgelachen”. In de angsttherapie gaan we deze gedachten kritisch bekijken en er realistische, positieve gedachten voor in de plaats zetten.

Bij de angsttherapie hoort ook het aanleren van ontspanningsoefeningen, zodat uw kind zich leert te ontspannen op momenten dat hij of zij angstig is.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

Contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

  • Ruim 10 jaar ervaring
  • Persoonlijke zorg op maat
  • Professionele begeleiding

Volg ons:

Facebook Praktijk Samen Deeleninstagram Praktijk Samen Deelen

Aangesloten bij:

Praktijk Samen Deelen is aangesloten bij SKJ

Praktijk Samen Deelen is ACT4Kids Gecertificeerd

KIES Coach Doetinchem

Praktijk Samen Deelen is KIWA Gecertificeerd

Adres

Praktijk Samen Deelen

Bastinglaan 105
7006 EJ Doetinchem

Tel: 0314 - 84 61 44