Dwangneurose

DwangneuroseKinderen met een dwangneurose hebben dwanggedachten en verrichten daardoor dwanghandelingen. Een kind kan bijvoorbeeld denken: "Als ik niet vaak genoeg mijn handen was, dan word ik ernstig ziek".

Dwanggedachten zijn steeds terugkerende gedachten die het kind vertellen wat hij of zij moet doen om vervelende gebeurtenissen te voorkomen.

Meestal gaan de gedachten over ziekte, doodgaan van ouders, mogelijke rampen of andere ellendige gebeurtenissen, zoals ongelukken, diefstal of brand.

Dwangneurose gaat niet vanzelf over

Een dwangneurose gaat bijna nooit vanzelf over. Hoewel het kind verstandelijk weet dat er waarschijnlijk geen verband is tussen de handeling en de gebeurtenis, ervaart hij of zij iedere keer weer dat de handeling werkt (want: "ik ben toch niet ziek geworden?"). Daarom zetten ze alles op alles om deze handelingen uit te voeren.

Het vervelende van een dwangneurose is dat veel kinderen zich hiervoor schamen. Ze weten wel dat wat ze doen niet logisch is, maar weten niet hoe ze het kunnen stoppen. Bij Praktijk Samen Deelen wordt uw kind begeleid om stap voor stap te stoppen met zijn of haar dwanghandelingen en daarmee zijn of haar angst(en) te overwinnen.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

Contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

  • Ruim 10 jaar ervaring
  • Persoonlijke zorg op maat
  • Professionele begeleiding

Volg ons:

Facebook Praktijk Samen Deeleninstagram Praktijk Samen Deelen

Aangesloten bij:

Praktijk Samen Deelen is aangesloten bij SKJ

Praktijk Samen Deelen is ACT4Kids Gecertificeerd

KIES Coach Doetinchem

Praktijk Samen Deelen is KIWA Gecertificeerd

Adres

Praktijk Samen Deelen

Bastinglaan 105
7006 EJ Doetinchem

Tel: 0314 - 84 61 44