Faalangsttraining en examenvrees

Faalangsttraining en examenvrees

Heeft uw kind regelmatig negatieve gedachten over de momenten waarop hij of zij moet presteren en krijgt u de indruk dat uw kind minder goed presteert? Dan kan dit betekenen dat uw kind last heeft van faalangst of examenvrees.

Gevolgen hiervan kunnen zijn dat hij of zij in paniek raakt tijdens het maken van een toets, regelmatig een black-out krijgt of niet meer uit zijn of haar woorden komt tijdens een spreekbeurt of presentatie.

Hoe kan Praktijk Samen Deelen helpen?

Praktijk Samen Deelen biedt kinderen en jongeren een effectief bewezen faalangsttraining. Hierin gaan we aan de slag met de negatieve gedachten en leren we uw kind om zich te ontspannen tijdens spanningsmomenten. Daardoor gaat hij of zij met minder zenuwen de toets in en kan uw kind zichzelf kalmeren op het moment dat de spanning stijgt. Vervolgens is hij of zij weer in staat om de lesstof te reproduceren.

Ervaringen kinderen en ouders

Ouders: "Ik ben heel erg tevreden. Ik had met grote haast hulp nodig voor mijn al volwassen dochter omdat ze een deadline had voor examens. Nienke heeft haar geweldige hulp en tips gegeven waar ze denk ik ook in de toekomst nog wat aan heeft! Ik zou het zeker aanraden omdat er ook individueel wordt geholpen bij faalangst en er eerst goed wordt doorgevraagd wat de hulpvraag eigenlijk is."    

Jonge vrouw, 21 jaar: "Nienke heeft mij enorm geholpen met mijn faalangst voor mondelinge examens. Ze heeft me geholpen om tijdens zo’n examen mijn negatieve gedachten te erkennen en om te draaien in positieve, helpende gedachten. Ze luistert naar je en helpt je op een manier die is toegespitst op jouw probleem."

Ouders: "Onze dochter had een klik met Nienke. Ze wilde graag naar haar toe. Zelfs toen het eigenlijk al klaar was wilde ze nog een keer. Ze is nooit met tegenzin gegaan. Zij en wij merkten dat ze deze begeleiding op dit moment nodig had. We zagen bijzonder snel vooruitgang. En onze dochter profiteerde daar meteen van. Ik zou deze praktijk zeker aanbevelen!"

Meisje, 11 jaar: "Nienke heeft me echt supergoed geholpen! Doordat ik veel tips heb gekregen van haar heb ik het supergoed gedaan bij de cito. Mijn uiteindelijke score is 534: dat betekent dat ik van basis naar mavo ben gestegen en daar heeft Nienke supergoed mee geholpen!"

Meisje, 17 jaar: "Nienke heeft mij erg geholpen met het overwinnen van mijn faalangst en mij geleerd om met nieuwe en moeilijke situaties om te gaan (…) Voordat ik naar Praktijk Samen Deelen ging wilde ik geen professionele hulp voor mijn faalangst omdat ik daar totaal geen goed en positief beeld van had. Maar nu ik bij Praktijk Samen Deelen ben geweest zou ik iedereen met welk persoonlijk probleem dan ook aanraden om er naartoe te gaan, omdat je zo persoonlijk gericht geholpen wordt en vooral op een positieve manier."

Meisje, 17 jaar: "Ik heb ontzettend veel aan gehad aan de hulp van Nienke; ik kan mijn zorgen beter loslaten en me makkelijker over teleurstellingen heenzetten. Ik sta positiever in het leven en daarnaast heb ik ook meer vertrouwen gekregen in de eindexamens."

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

Contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

  • Ruim 10 jaar ervaring
  • Persoonlijke zorg op maat
  • Professionele begeleiding

Volg ons:

Facebook Praktijk Samen Deeleninstagram Praktijk Samen Deelen

Aangesloten bij:

Praktijk Samen Deelen is aangesloten bij SKJ

Praktijk Samen Deelen is ACT4Kids Gecertificeerd

KIES Coach Doetinchem

Praktijk Samen Deelen is KIWA Gecertificeerd

Adres

Praktijk Samen Deelen

Bastinglaan 105
7006 EJ Doetinchem

Tel: 0314 - 84 61 44