Gedragsproblemen en woedeaanvallen

Gedragsproblemen en woedeaanvallenIeder kind is wel eens boos of agressief. Als het niet krijgt wat het wil, als dingen anders lopen dan verwacht of als een ander iets doet wat niet leuk is.

Het wordt een probleem als gedragsproblemen thuis invloed krijgen op het gezinsleven, het welzijn van het kind of het welzijn van anderen, zoals op school.

Kinderen die gefrustreerd zijn, driftig gedrag vertonen of woedeaanvallen hebben, vinden dit zelf vaak erg vervelend. Maar het lukt ze meestal niet op een andere manier te reageren.

Hoe kan Praktijk Samen Deelen helpen?

In de begeleiding wordt uw kind geleerd om signalen van woede, boosheid en agressie te herkennen en te ontdekken waar dit vandaan komt. Daarnaast worden vaardigheden geleerd waarbij uw kind leert om op zijn of haar boze gevoelens te reageren zonder dat anderen, zoals vader en moeder hier last van ondervinden.

Ook wordt uw kind geleerd om op een goede manier voor zichzelf op te komen. Tot slot worden ademhalings- en ontspanningsoefeningen geleerd, om de boosheid af te laten nemen. Hierdoor kan uw kind beter nadenken over zijn of haar handelen en ongewenst gedrag voor zijn, zodat een woedeaanval of driftbui voorkomen wordt.

Vindt u het zelf moeilijk om met de gedragsproblemen, woedeaanvallen of driftbuien van uw kind om te gaan? Overweeg dan enkele oudergesprekken met de orthopedagoog, eventueel naast de individuele begeleiding. Daar kunt u onder andere leren omgaan met het negatieve gedrag van uw kind, leren uw grenzen aan te geven en de boosheid bij uw kind op een verantwoorde manier af te laten nemen.

Voor meer informatie over ouderbegeleiding, klik hier.

Ervaringen kinderen en ouders

Jongen, 7 jaar: "De opdrachten die we in de praktijk deden en de oefeningen die ik thuis moest doen vond ik altijd erg leuk. Ook kreeg ik lekkere ranja. De steen heeft een mooi plekje gekregen op mijn slaapkamer en als ik het moeilijk heb dan pak ik de steen en weet ik wat ik moet doen. Ik heb veel van Nienke geleerd! Bedankt."

Ouders: "Nienke begreep gelijk onze vraag; we zaten op 1 lijn. Nienke stelde onze zoon op zijn gemak en had daardoor direcht het vertrouwen gewonnen. Hierdoor was het voor hem ook laagdrempelig om naar Nienke toe te gaan."

Jongen, 9 jaar: "Ik kwam bij Nienke om beter te leren omgaan met mijn boosheid en meer zelfvertrouwen te krijgen in mijzelf. In eerste instantie wilde ik niet naar Nienke, het is niet fijn om over jezelf te praten. Maar na het eerste gesprek vond ik het wel goed en Nienke heeft mij hierin heel erg geholpen. Het voelde veilig om bij Nienke te zijn en ik voel mij nu weer helemaal top en ik ben weer mijzelf! Nienke, bedankt!"

Ouders van jongen van 9 jaar: "Onze zoon van 9 jaar zat door verschillende gebeurtenissen die in een paar maanden gebeurden niet lekker in zijn vel. Onze vrolijke positieve zoon was in korte tijd veranderd in een negatieve boze opstandige jongen. Wij als ouders zaten met de handen in onze haren.  2 jaar geleden zijn wij in de praktijk geweest met onze andere zoon met heel goed resultaat, dus het contact was zo weer met Nienke gelegd. Onze zoon stond hier totaal niet voor open want over jezelf praten is hartstikke lastig. Onze hulpvraag was voor ons best dringend, Nienke kon ons snel inplannen. Nienke heeft een rustige, open houding en voelt direct de hulpvraag aan. Onze zoon voelde zich direct veilig en ging met plezier naar Nienke toe. Hij en wij merkten gelijk verbetering en na een aantal sessies hebben wij onze lieve, krachtige en positieve zoon weer terug!"

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

Contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

  • Ruim 10 jaar ervaring
  • Persoonlijke zorg op maat
  • Professionele begeleiding

Volg ons:

Facebook Praktijk Samen Deeleninstagram Praktijk Samen Deelen

Aangesloten bij:

Praktijk Samen Deelen is aangesloten bij SKJ

Praktijk Samen Deelen is ACT4Kids Gecertificeerd

KIES Coach Doetinchem

Praktijk Samen Deelen is KIWA Gecertificeerd

Adres

Praktijk Samen Deelen

Bastinglaan 105
7006 EJ Doetinchem

Tel: 0314 - 84 61 44