Hulp bij scheiding

Scheiding verwerkenWanneer ouders scheiden of uit elkaar gaan heeft dit grote invloed op het leven van hun kind(eren). Dit is niet zo gek: hun veilige basis valt in korte tijd uiteen.

Toch laten de meeste kinderen niet blijken dat zij last hebben van de scheiding. Ze zijn bijvoorbeeld bang om hun ouders daarmee verdriet te doen en willen hen geen schuldgevoel geven. Ook denken kinderen vaak dat zij de oorzaak zijn van de echtscheiding.

Het niet goed kunnen verwerken van een scheiding heeft voor kinderen vaak op de lange termijn problemen tot gevolg. Hierbij kunt u denken aan depressieve klachten, (verlatings)angst en gedragsproblemen. Praktijk Samen Deelen biedt professionele hulp voor uw kind bij scheiding.

Hoe kan Praktijk Samen Deelen helpen?

Met behulp van therapeutische gesprekken en boekjes, werkbladen en knutselmateriaal, wordt uw kind geleerd de scheiding een plekje te geven. Ook is er veel aandacht voor het leren delen van wensen, gevoelens en gedachten met ouders, omdat dit vaak een moeilijk punt is. Ook wordt, indien nodig, de schuldvraag bij uw kind weggenomen. Samen zoeken we naar een manier om uw kind het verdriet en de echtscheiding te laten verwerken en weer vooruit te laten kijken.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

Contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

  • Ruim 10 jaar ervaring
  • Persoonlijke zorg op maat
  • Professionele begeleiding

Volg ons:

Facebook Praktijk Samen Deeleninstagram Praktijk Samen Deelen

Aangesloten bij:

Praktijk Samen Deelen is aangesloten bij SKJ

Praktijk Samen Deelen is ACT4Kids Gecertificeerd

KIES Coach Doetinchem

Praktijk Samen Deelen is KIWA Gecertificeerd

Adres

Praktijk Samen Deelen

Bastinglaan 105
7006 EJ Doetinchem

Tel: 0314 - 84 61 44