Intelligentieonderzoek

IntelligentieonderzoekWilt u graag een intelligentieonderzoek voor uw kind? Bijvoorbeeld omdat het niet lekker loopt op school, omdat u vermoedt dat uw kind hoogbegaafd is of misschien omdat u het niet eens bent met de uitslag van de CITO score?

Praktijk Samen Deelen biedt u de mogelijkheid om de intelligentie van kinderen van 6 t/m 16 jaar te laten onderzoeken.

De intelligentietest: WISC-V

De test die hierbij wordt gehanteerd is de volledig herziene en vijfde editie van de ‘Wechsler Intelligence Scale for Children (WISC-V). Deze betrouwbare intelligentietest is de meest gebruikte intelligentietest in Nederland en vele andere landen.

Tijdens de intelligentietest

De test wordt gedurende een ochtend individueel afgenomen en heeft als hoofddoel om het cognitief functioneren van uw kind vast te stellen. Op die manier worden onder meer zijn of haar sterke en zwakke cognitieve vaardigheden zichtbaar.

Bovendien wordt uw kind gedurende de intelligentietest goed geobserveerd. Zo kunnen we onder andere in kaart brengen of er sprake is van faalangst en het concentratiegehalte en de werkhouding beoordelen.

Na de intelligentietest

U krijgt niet alleen het IQ-cijfer van uw kind, maar ook belangrijke informatie over zijn of haar functioneren. Hoe pakt hij of zij taakjes aan, hoe zit het met het ruimtelijk inzicht en het geheugen, kan uw kind zich goed verwoorden en hoe staat het met de algemene kennis?

Met al deze informatie krijgt u een zeer compleet beeld van het cognitieve functioneren van uw kind. Op basis daarvan geven we heel gericht adviezen voor school en (indien van toepassing) voor thuis. De resultaten zijn dan ook altijd erg waardevol, omdat het u helpt om uw kind beter te begrijpen en te begeleiden op een manier waar hij of zij het meest bij gebaat is.

Ervaringen ouders


"De praktijk is kleinschalig en daardoor persoonlijk. Op korte termijn is een afspraak en/of behandeling mogelijk en ook de resultaten van een onderzoek zijn op korte termijn beschikbaar. Wij als ouders voelden ons gehoord. Het was een prettige samenwerking."

Tarieven

Indien het onderzoek niet door de gemeente wordt vergoed, bedragen de kosten van het intelligentieonderzoek €550,- (incl. btw). In dit pakket zit:

  • De afname van het intelligentieonderzoek (dit neemt ongeveer een ochtend in beslag)
  • Het intelligentieverslag (op papier en digitaal), inclusief handelingsadviezen.
  • Een adviesgesprek, waarin het verslag persoonlijk wordt toegelicht en u uitgebreid de gelegenheid krijgt om vragen te stellen.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

Contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

  • Ruim 10 jaar ervaring
  • Persoonlijke zorg op maat
  • Professionele begeleiding

Volg ons:

Facebook Praktijk Samen Deeleninstagram Praktijk Samen Deelen

Aangesloten bij:

Praktijk Samen Deelen is aangesloten bij SKJ

Praktijk Samen Deelen is ACT4Kids Gecertificeerd

KIES Coach Doetinchem

Praktijk Samen Deelen is KIWA Gecertificeerd

Adres

Praktijk Samen Deelen

Bastinglaan 105
7006 EJ Doetinchem

Tel: 0314 - 84 61 44