Wat is ouderbegeleiding?

In de ouderbegeleiding voert de orthopedagoog gesprekken met de ouder(s) of verzorger(s) van het kind. De ouderbegeleiding kan op zichzelf staan, maar het is ook mogelijk om ouderbegeleiding te combineren met individuele begeleiding. Vaak wordt op die manier het snelst en het beste resultaat bereikt.

Indien gewenst kan de orthopedagoog thuis komen observeren en naar aanleiding hiervan adviezen geven. Vaak wordt echter gewerkt met videomateriaal, waarbij ouders voorafgaand aan de gesprekken zelfgemaakte filmpjes van opvoedsituaties opsturen waar zij vragen bij hebben. Op die manier wordt praktisch en concreet gewerkt aan de opvoedproblemen.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Hieronder vindt u enkele opvoedthema's uitgewerkt. Dit overzicht is verre van compleet. In principe kunt u met elke opvoedvraag bij ons terecht, van "mijn kind is bang in het donker" tot "mijn puberdochter wil bij haar vriendje slapen".

Opvoedingsondersteuning Slaapproblemen
Eetproblemen Zindelijkheidstraining

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Dan is de kans dus groot dat Praktijk Samen Deelen u toch kan helpen (of doorverwijzen naar andere professionele instanties).

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

Contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

  • Ruim 10 jaar ervaring
  • Persoonlijke zorg op maat
  • Professionele begeleiding

Volg ons:

Facebook Praktijk Samen Deeleninstagram Praktijk Samen Deelen

Aangesloten bij:

Praktijk Samen Deelen is aangesloten bij SKJ

Praktijk Samen Deelen is ACT4Kids Gecertificeerd

KIES Coach Doetinchem

Praktijk Samen Deelen is KIWA Gecertificeerd

Adres

Praktijk Samen Deelen

Bastinglaan 105
7006 EJ Doetinchem

Tel: 0314 - 84 61 44