Ervaringen ouders & kinderen

Aan het eind van elke therapie wordt aan ouders en kinderen gevraagd of ze hun mening over Praktijk Samen Deelen willen delen op de website. Hieronder leest u enkele ervaringen.


Ouders van jongen van 14 jaar

Wij zijn we enorm dankbaar voor de ondersteuning van Nienke. Het heeft onze zoon (en daarmee ons) enorm geholpen. Onze zoon staat voor het eerst sinds jaren open voor praten over het verlies van zijn moeder, wat er allemaal gebeurd is, wat dit met hem doet. Wij denken dat dit enorm bijgedragen heeft aan de rouwverwerking omtrent het verlies van zijn moeder. Nienke maakt op een creatieve manier contact, sluit aan bij het ontwikkelingsniveau van het kind en heeft de capaciteit om kinderen die eigenlijk geen therapie willen toch open te laten staan voor therapie. Dit vinden wij heel knap! We zijn dankbaar dat Nienke op ons pad gekomen is.

Jongen van 17 jaar

Ik heb anderhalf jaar bij Nienke therapie gevolgd, dat is de beste keuze die ik heb kunnen maken. Ze is heel lief en luistert erg goed, geeft “kritiek”/advies op een hele goede manier aan. Ik heb een enorme band met haar opgebouwd en het was dus ook moeilijk om weg te gaan.

Ouders van jongen van 17 jaar

Onze zoon heeft erg veel problemen gehad: over zijn identiteit, pestverleden, schoolkeuze. Nienke heeft deze stap voor stap aangepakt. Hierdoor kreeg onze zoon steeds meer zelfvertrouwen en voelde zich gehoord. Kreeg opdrachten en werkte daar hard voor. Hij ging dan ook graag naar haar toe. Nienke kreeg dat voor elkaar waar wij als ouders op konden door borduren. Wij hebben een fantastische zoon die de wereld tegemoet durft te treden. Dikke duim voor Nienke. Zijn erg blij met de gemaakte keuze 18 mnd geleden.

Meisje van 13 jaar

Nienke helpt erg goed en had verschillende manieren om van mijn probleem af te komen, ik ben er erg dankbaar!Vrouw van 23 jaar

De begeleiding van Nienke is super. Ik heb er totaal geen spijt van gehad om bij Nienke te starten. Nienke zorgt voor een laagdrempelige setting, alsof je gewoon gezellig aan het kletsen bent. Nienke zorgt ervoor dat je je begrepen voelt en neemt de aard van de reden waarom je bij haar bent 100% serieus. Ze is creatief, praktisch en luistert met volle aandacht. Ook zoekt ze uitdagingen buiten de muren van haar praktijk. Lieve Nienke, dankjewel voor alles en door jou ben ik gaan lopen 😉

Meisje van 17 jaar

Iedereen verdient het om zo goed geholpen te worden met waar ze moeite mee hebben! Nienke heeft mij laten voelen dat ik begrepen werd en manieren gegeven om anders over dingen na te denken en ze deed ook vaak met mij mee zodat ik mij niet raar voelde en dat was erg fijn. Ik voel echt dat ik veel beter door het dagelijkse leven kan gaan door de tips en door het praten met haar. Ik zou als ik ooit weer iemand nodig heb terug gaan naar Nienke.

Moeder van jongen van 4 jaar

Nienke is goed bereikbaar en altijd bereid mee te denken en te helpen. Ze is positief ingesteld en geeft complimenten waar ze kan en brengt de kritische punten op een prettige manier zonder dat je gelijk het gevoel krijgt dat je zelf de oorzaak bent van het probleem. Ook heeft ze mij vaker weer de goede richting ingestuurd als ik zelf bleef hangen in de dingen die niet goed gingen en juist soms hele kleine punten weten te benoemen die juist beter gingen, waardoor ik zelf weer enthousiast werd om verder te gaan met de behandeling.

Nienke is deskundig, vriendelijk, goed benaderbaar, nuchter en praktisch ingesteld. Je hoeft het niet perfect te doen en ze weet de vinger op de zere plek te leggen zonder daarbij een schuldgevoel te creëren. Ze weet je te motiveren als ouder om goed te kijken naar je eigen aandeel en daarbij is ze rationeel in wat te verwachten is van een alleenstaande moeder die fulltime werkt met een kind die niet lekker in zin vel zit. Het zonder oordeel dingen kunnen bespreken was al erg fijn, maar de praktische tips en het inzicht in wat m’n zoon nodig had waren voor de missende links die ik niet zonder Nienke had gekregen.

Ouders van jongen van 11 jaar

Onze zoon gaat al een periode naar Nienke voor zijn angsten en hij gaat iedere week met veel plezier naar therapie om zijn verhaal te vertellen. Hij heeft inzicht gekregen in zijn angsten en leert hiermee om te gaan.

Vanwege cognitieve achteruitgang wilden we graag een IQ onderzoek laten uitvoeren en we waren blij verrast om te horen dat dit ook mogelijk is bij Nienke. De vertrouwensband is er, de plek is veilig en Nienke kent onze zoon en zijn reacties. Hierdoor was het voor onze zoon geen extra belasting en hebben wij een betrouwbare uitslag. De uitslag werd met ons en school uitgebreid besproken met passende, praktische en uitvoerbare tips/adviezen. Het is heel fijn om je kind te herkennen in een verslag.

Meisje van 8 jaar

Ik vond het fijn bij Nienke

Moeder van meisje van 8 jaar

Nienke is heel betrokken en heeft goed door wat je kind nodig heeft. De begeleiding is vriendelijk en professioneel. Mijn dochter ging er met plezier heen en ik zal zeker weer een beroep op haar doen, mocht dat nodig zijn.

Meisje van 10 jaar

Nienke heeft veel ervaring, kan goed luisteren naar mijn problemen en heeft mij heel goed geholpen om anders met mijn klasgenootjes om te gaan. Waardoor ik nu veel sterker in mijn schoenen sta.

Moeder van meisje van 6 jaar

Ik ben dankbaar voor jouw begeleiding. Het sloot perfect aan bij onze dochter. Vanaf het eerste gesprek zag ik dat er een klik was met jou en wist ik dat het goed ging komen. Ze was volledig op haar gemak bij jou en ging met veel plezier. Ze voelde zich gehoord, gezien en begrepen door jou. Dit maakte dat ze zich veilig genoeg voelde om met jouw adviezen aan de slag te gaan en daardoor zo kon groeien.

Onze dochter is enorm veranderd wat betreft haar zelfvertrouwen. Ze zit lekkerder in haar vel. Ze kan nu ook goed benoemen wat er in haar omgaat en dat een plek geven. Laatst op school hadden ze het in de kring over stemmetjes in je hoofd die kunnen zeggen dat je het niet kan. Toen heeft ze haar vinger opgestoken en in de kring verteld over de uil/olifant/kat en hoe het haar hielp. Voor therapie durfde ze dat echt niet! En nu heeft ze een gezonde dosis zelfvertrouwen om dat te durven en zich niet te schamen. Ik zou de praktijk dan ook zeker bij anderen aanraden.

Jongen van 17 jaar

De begeleiding hier is erg fijn. Er is aandacht voor jou en je probleem en er worden tools aan je mee gegeven die je voor de rest van je leven kunt gebruiken. Ik heb erg veel gehad aan de begeleiding en ben er erg blij mee! Ik ga het nog missen denk ik ; )

Moeder van jongen van 17 jaar

Fijn dat mijn zoon zich snel vertrouwd voelde bij Nienke, nadat hij zijn vertrouwen kwijt was geraakt in de hulpverlening. De faalangstbegeleiding was precies wat hij nodig had en de aanvullende persoonlijke begeleiding en gesprekken waar ik bij mocht zijn, worden als zeer waardevol gezien. Het heeft een mooie, positieve invloed gehad op de thuissituatie en op school. Hij is gegroeid, aangesterkt en door jouw inzet, heb je eruit gehaald, wat al die tijd al in hem zat. Grote dank hiervoor!

Meisje van 9 jaar

Ja het lijkt me wel leuk om me antwoord te delen want als er een kindje komt die voor de eerste keer komt weet die dat het niet zo eng is dan het lijkt en ik heb het heel leuk gehad en ze doet ook leuke spelletjes met je. Ik had het heeeeeeeeeel leuk met Nienke

Meisje van 17 jaar

Nienke is super aardig en heeft mij heel goed geholpen. Je kan gezellig met haar kletsen maar ze heeft een heleboel goede tips om je te helpen. Op een gezellige en leuke manier.

Moeder van jongen van 10 jaar

Onze zoon ging graag naar Nienke toe, voelde zich gehoord/begrepen. Nienke sluit goed aan waardoor hij het niet moeilijk vond om open te zijn.
Bedankt voor al je goede hulp Nienke!

Meisje van 19 jaar

Daar ging ik dan, voor de eerste keer naar Nienke. Wat vond ik dit spannend! Ik was zo bang dat het een heel ‘streng’ gesprek zou worden (door het beeld wat je van gesprekken met een psycholoog krijgt door televisiebeelden). Toen ik er voor het eerst was voelde ik me al gelijk op mijn gemak. Ik merkte gelijk dat ze echt goed luisterde en je echt graag wil helpen. Door middel van verschillende dingen kan ze je helpen. Bij bepaalde situaties zijn er filmpjes/tekeningen o.i.d. wat je ermee kan helpen. Dit vond ik ook erg fijn, omdat dit toch even een andere manier is dan het te vertellen, en je het soms ook beter onthoud doordat je er een beeld bij hebt. Ik kon alles vertellen tegen Nienke. Zelf ben ik totaal niet een persoon die al mijn problemen/emoties snel aan mensen wil vertellen, en ben/was er vooral in mijn hoofd mee bezig. Het is zo fijn om er ook even met iemand anders over te praten, i.p.v. alleen met je moeder bijvoorbeeld. Als je twijfelt om te gaan/bang bent; het komt goed! Nienke helpt je écht heel erg goed, en is echt niet zo een streng/eng persoon wat je wel eens op televisieprogramma’s ziet, maar juist iemand waarbij je je heel erg op je gemak voelt en alles kwijt kunt. Ze staat echt voor je klaar! Elke keer als ik van Nienke terugkwam, voelde ik me energiek en zelfverzekerder.​

Meisje van 14 jaar

Ik heb aan Nienke heel veel gehad, ze heeft me heel goed geholpen met mijn probleem en ze heeft me zelfvertrouwen gegeven dat ik het kan, dat ik sterker ben dan dat ik zelf weet. En bij haar kon ik altijd mijn verhaal kwijt en doordat ik daar elke week heen ging kreeg ik een vertrouwde band met Nienke en dat was heel fijn. Heel erg bedankt Nienke! xxx

Ouders van een jongen van 10

Nienke heeft feeling met kinderen en kan haarfijn aanvoelen wat zij nodig hebben en geeft hen praktische tips mee. Nienke is deskundig en houdt ons goed op de hoogte van de vorderingen en bij onze dochter (die eerder in behandeling is geweest bij Nienke) wijzen we haar nog geregeld op de oefeningen die ze geleerd heeft bij Nienke.

Jongen van 7 jaar:

Het was heel erg fijn bij Nienke en ik heb veel geleerd. Bedankt voor alles.

Ouders van een jongen van 7 jaar

Nienke is een geweldige begripvolle vrouw die ons heeft geholpen als geen ander. Topbegeleiding gehad. Met heel mijn hart dankbaar!

Meisje van 17 jaar

Ik heb ontzettend veel aan gehad aan de hulp van Nienke; ik kan mijn zorgen beter loslaten en me makkelijker over teleurstellingen heenzetten. Ik sta positiever in het leven en daarnaast heb ik ook meer vertrouwen gekregen in de eindexamens

Ouders van een jongen van 12 jaar

Onze zoon was veel thuis van school (eerste jaar voortgezet onderwijs ). Hij had veel last van hoofdpijn en spanningen. Nienke heeft hem een weekplanning aangeleerd en veel tips gegeven, waardoor hij meer rust in zijn hoofd kreeg en minder spanningen had. Nu gaat hij weer met plezier naar school. Ik zou Praktijk Samen Deelen zeker aanraden! Vooral ook omdat haar nadruk ligt op wat er goed gaat en ze zich goed kan inleven in het kind.

Jongen, 9 jaar

Ik kwam bij Nienke om beter te leren omgaan met mijn boosheid en meer zelfvertrouwen te krijgen in mijzelf. In eerste instantie wilde ik niet naar Nienke, het is niet fijn om over jezelf te praten. Maar na het eerste gesprek vond ik het wel goed en Nienke heeft mij hierin heel erg geholpen. Het voelde veilig om bij Nienke te zijn en ik voel mij nu weer helemaal top en ik ben weer mijzelf! Nienke, bedankt!

Ouders van jongen van 9 jaar

Onze zoon van 9 jaar zat door verschillende gebeurtenissen die in een paar maanden gebeurden niet lekker in zijn vel. Onze vrolijke positieve zoon was in korte tijd veranderd in een negatieve boze opstandige jongen. Wij als ouders zaten met de handen in onze haren.  2 jaar geleden zijn wij in de praktijk geweest met onze andere zoon met heel goed resultaat, dus het contact was zo weer met Nienke gelegd. Onze zoon stond hier totaal niet voor open want over jezelf praten is hartstikke lastig. Onze hulpvraag was voor ons best dringend, Nienke kon ons snel inplannen. Nienke heeft een rustige, open houding en voelt direct de hulpvraag aan. Onze zoon voelde zich direct veilig en ging met plezier naar Nienke toe. Hij en wij merkten gelijk verbetering en na een aantal sessies hebben wij onze lieve, krachtige en positieve zoon weer terug!

Jonge vrouw, 21 jaar

Nienke heeft mij enorm geholpen met mijn faalangst voor mondelinge examens. Ze heeft me geholpen om tijdens zo’n examen mijn negatieve gedachten te erkennen en om te draaien in positieve, helpende gedachten. Ze luistert naar je en helpt je op een manier die is toegespitst op jouw probleem.

Ouders van een jonge vrouw van 21 jaar

Ik ben heel erg tevreden. Ik had met grote haast hulp nodig voor mijn al volwassen dochter omdat ze een deadline had voor examens. Nienke heeft haar geweldige hulp en tips gegeven waar ze denk ik ook in de toekomst nog wat aan heeft! Ik zou het zeker aanraden omdat er ook individueel wordt geholpen bij faalangst en er eerst goed wordt doorgevraagd wat de hulpvraag eigenlijk is.    

Meisje, 9 jaar

Voordat ik naar Nienke ging voelde ik me niet altijd even fijn. Ik had vaak stress omdat ik vaak niet goed durfde en dacht dat ik het niet kon. Dit merkte ik in de klas met toetsen maken en als ik voor de klas moest staan. Papa en mama zeiden altijd, je moet niet bang zijn dat je het niet kan. Je kunt het wel. Je bent een knapperd en een kanjer. Alles wat je doet, maakt niet uit hoe, is goed. Toch hielp dat niet. Toen zeiden papa en mama je gaat naar Nienke. Misschien vind je het fijn als zij jou helpt. Dat vond ik eerst heel spannend. Maar daarna vond ik het alleen maar fijn, dat zij mij zo goed kon helpen. Ik ben vijf keer bij Nienke geweest. Ze leerde me kennen en hielp mij steeds beter. Het leukste vond ik dat ik op een groot vel papier moest liggen om een poster te maken. Die hangt nu nog steeds op mijn kamer zodat ik er iedere dag naar kan kijken. Het gaat goed met me.

Ouders van een jongen van 9 jaar

Wij zijn goed geholpen. Nienke neemt de tijd voor je en is (ook zeer belangrijk) vriendelijk en geduldig naar ons kind toe

Meisje, 15 jaar

Nienke heeft me super goed geholpen. Ze luistert altijd naar wat je te vertellen hebt. Ik durf nu veel meer en heb meer zelfvertrouwen gekregen. Het huiswerk was om zelf situaties op te schrijven die ik lastig vond, daar heeft ze tips over gegeven. Dat heeft heel erg geholpen.

Jongen, 14 jaar

Nienke heeft me in korte tijd veel geleerd en nuttige tips gegeven om met mijn(erge) heimwee om te gaan

Ouders

Wanneer je je kind moet loslaten die er zo erg tegenop ziet om op schoolreis-schoolkamp te gaan en er komt een leuke verre studiereis aan, vraag je je af wat je moet doen. Wij ouders dachten: “Dat plezier zouden we hem zo graag gunnen, maar is het wel haalbaar?” Het is hem gelukt, samen met de hulp van Nienke. We zijn erg trots.

Ouders van een meisje van 9 jaar

Nienke is een deskundige vrouw met feeling voor kinderen en sluit goed aan op de leeftijd van het kind. Mijn dochter vond het leuk en gezellig bij Nienke. Ook vond ze de begeleiding van Nienke heel goed, ze vond het leuk om te gaan en had veel aan de tips die ze kreeg. Ze gaat nu vrolijk en zonder klachten naar school.

Jongen, 7 jaar

De opdrachten die we in de praktijk deden en de oefeningen die ik thuis moest doen vond ik altijd erg leuk. Ook kreeg ik lekkere ranja. De steen heeft een mooi plekje gekregen op mijn slaapkamer en als ik het moeilijk heb dan pak ik de steen en weet ik wat ik moet doen. Ik heb veel van Nienke geleerd! Bedankt.

Ouders

Nienke begreep gelijk onze vraag; we zaten op 1 lijn. Nienke stelde onze zoon op zijn gemak en had daardoor direct het vertrouwen gewonnen. Hierdoor was het voor hem ook laagdrempelig om naar Nienke toe te gaan.

Meisje, 11 jaar

Nienke heeft me echt supergoed geholpen! Doordat ik veel tips heb gekregen van haar heb ik het supergoed gedaan bij de cito. Mijn uiteindelijke score is 534: dat betekent dat ik van basis naar mavo ben gestegen en daar heeft Nienke supergoed mee geholpen!

Jongen, 11 jaar

Nienke is lief. Als je problemen hebt op school met kinderen in je klas, dan kan Nienke je erg goed helpen.

Meisje, 10 jaar

Het heeft me geholpen om sterker in mijn schoenen te staan. Het was leuk en leerzaam en ik heb veel geleerd van hoe je voor jezelf op moet komen en vooral om van negatief naar positief te gaan of bijvoorbeeld ook je grens aangeven heeft mij geholpen.

Meisje, 7 jaar

Ik vond het heel fijn. Nienke heeft mij goed uitgelegd hoe je dingen leert en dat het niet erg is dat het niet in 1 keer lukt.

Ouders

De praktijk is kleinschalig en daardoor persoonlijk. Op korte termijn is een afspraak en/of behandeling mogelijk en ook de resultaten van een onderzoek zijn op korte termijn beschikbaar. Wij als ouders voelden ons gehoord. Het was een prettige samenwerking.

Jongen, 11 jaar

Nienke is heel aardig, grappig en neemt genoeg tijd om te luisteren en te helpen.

Ouders

Nienke is heel vriendelijk en ontspannen in het contact met het kind. Hierdoor voelt een kind zich snel op zijn gemak en voldoende veilig.

Meisje, 9 jaar

Ik vond dat Nienke mij goed hielp. Ik durf nu veel meer, nog niet alles, maar dat kan ook nog niet.

Ouders

Onze dochter had een klik met Nienke. Ze wilde graag naar haar toe. Zelfs toen het eigenlijk al klaar was wilde ze nog een keer. Ze is nooit met tegenzin gegaan. Zij en wij merkten dat ze deze begeleiding op dit moment nodig had. We zagen bijzonder snel vooruitgang. En onze dochter profiteerde daar meteen van. Ik zou deze praktijk zeker aanbevelen!

Meisje, 17 jaar

Nienke heeft mij erg geholpen met het overwinnen van mijn faalangst en mij geleerd om met nieuwe en moeilijke situaties om te gaan. Aan het begin van elke afspraak begonnen we altijd met praten over hoe het met mij ging en of ik nog dingen kwijt wilde aan haar. In het begin leken al mijn problemen groot en had ik het gevoel dat het teveel was voor me, maar zodra ik mijn verhaal deed aan Nienke gaf ze mij altijd het gevoel dat mijn problemen eigenlijk helemaal niet zo erg zijn en dat voor elk probleem een oplossing is. Altijd als ik terug kwam van Nienke had ik het gevoel dat ik de hele wereld aan kon en dacht ik: er is niets dat mij nog naar beneden kan halen! Het einde van het proces kwam in zicht en ik had nog helemaal niet het gevoel dat ik klaar was om op mijn eigen benen te staan, maar Nienke geloofde in mij en gaf mij vertrouwen dat ik er klaar voor was. Zelfs na de evaluatie zei ze tegen mij dat ook al kom ik nu niet meer bij haar en ben ik klaar om zonder haar verder te gaan, dat ik altijd kan bellen of mailen als het even minder gaat. En dat maakt het verschil! Voordat ik naar Praktijk Samen Deelen ging wilde ik geen professionele hulp voor mijn faalangst omdat ik daar totaal geen goed en positief beeld van had. Maar nu ik bij Praktijk Samen Deelen ben geweest zou ik iedereen met welk persoonlijk probleem dan ook aanraden om er naartoe te gaan, omdat je zo persoonlijk gericht geholpen wordt en vooral op een positieve manier.

Meisje, 11 jaar

Ik vond de praktijk er heel erg vrolijk uitzien en Nienke luistert heel goed naar je verhalen. Dat vond ik wel fijn. 

Meisje, 14 jaar

Nienke helpt heel goed en is heel gastvrij en kindvriendelijk. Ze begrijpt je heel goed en heeft echt een luisterend oor. Nienke doet leuke dingen en ze is 100% te vertrouwen 🙂