Ervaringen ouders & kinderen

Aan het eind van elke therapie wordt aan ouders en kinderen gevraagd of ze hun mening over Praktijk Samen Deelen willen delen op de website. Hieronder leest u enkele ervaringen.

Ouders van meisje van 14 jaar
De situatie met onze puber thuis was onhoudbaar geworden, zowel voor ons als voor haar. Met 4 sessies met goede tips van Nienke over hoe om te gaan met een puber is er weer gezelligheid in huis.

Meisje van 14 jaar
Nienke heeft mij erg geholpen om met mijn angsten om te gaan.

Ouders van meisje van 14 jaar
Nienke is een zeer enthousiaste, leuke vrouw waarbij onze dochter zich gelijk op haar gemak voelde. Nienke leerde haar om te gaan met haar angsten door de vele tips, adviezen, zelfreflectie en handvatten, met een dosis humor!

Meisje van 13 jaar
Nienke is zeker een goede aanrader als je met een probleem zit of iets niet helemaal vlekkeloos verloopt. Ze pakt het altijd goed aan met verschillende trucjes, tips en filmpjes. Er is ook genoeg tijd om zelf aan te geven waar je het over wilt hebben, in plaats van dat zij de leiding neemt. Ze vraagt veel aan je waardoor je het samen over je probleem kan hebben en zij dus niet alleen maar aan het woord is. Online begeleiding in de coronatijd doet ze ook super!

Moeder van een meisje van 13 jaar
Nienke is heel professioneel en luistert goed naar de behoefte van mijn dochter. Ze heeft goed door wat er (op ieder moment) nodig is en met alle flexibiliteit past ze haar begeleiding/programma daar zo nodig op aan. Nienke is rustig en vriendelijk. Mijn dochter ging met plezier de online-gesprekken aan!

Meisje van 8 jaar
Ik vond het fijn bij Nienke

Moeder van meisje van 8 jaar
Nienke is heel betrokken en heeft goed door wat je kind nodig heeft. De begeleiding is vriendelijk en professioneel. Mijn dochter ging er met plezier heen en ik zal zeker weer een beroep op haar doen, mocht dat nodig zijn.

Meisje van 10 jaar
Nienke heeft veel ervaring, kan goed luisteren naar mijn problemen en heeft mij heel goed geholpen om anders met mijn klasgenootjes om te gaan. Waardoor ik nu veel sterker in mijn schoenen sta.

Moeder van meisje van 6 jaar
Ik ben dankbaar voor jouw begeleiding. Het sloot perfect aan bij onze dochter. Vanaf het eerste gesprek zag ik dat er een klik was met jou en wist ik dat het goed ging komen. Ze was volledig op haar gemak bij jou en ging met veel plezier. Ze voelde zich gehoord, gezien en begrepen door jou. Dit maakte dat ze zich veilig genoeg voelde om met jouw adviezen aan de slag te gaan en daardoor zo kon groeien.

Onze dochter is enorm veranderd wat betreft haar zelfvertrouwen. Ze zit lekkerder in haar vel. Ze kan nu ook goed benoemen wat er in haar omgaat en dat een plek geven. Laatst op school hadden ze het in de kring over stemmetjes in je hoofd die kunnen zeggen dat je het niet kan. Toen heeft ze haar vinger opgestoken en in de kring verteld over de uil/olifant/kat en hoe het haar hielp. Voor therapie durfde ze dat echt niet! En nu heeft ze een gezonde dosis zelfvertrouwen om dat te durven en zich niet te schamen. Ik zou de praktijk dan ook zeker bij anderen aanraden.

Jongen van 17 jaar
De begeleiding hier is erg fijn. Er is aandacht voor jou en je probleem en er worden tools aan je mee gegeven die je voor de rest van je leven kunt gebruiken. Ik heb erg veel gehad aan de begeleiding en ben er erg blij mee! Ik ga het nog missen denk ik ; )

Moeder van jongen van 17 jaar
Fijn dat mijn zoon zich snel vertrouwd voelde bij Nienke, nadat hij zijn vertrouwen kwijt was geraakt in de hulpverlening. De faalangstbegeleiding was precies wat hij nodig had en de aanvullende persoonlijke begeleiding en gesprekken waar ik bij mocht zijn, worden als zeer waardevol gezien. Het heeft een mooie, positieve invloed gehad op de thuissituatie en op school. Hij is gegroeid, aangesterkt en door jouw inzet, heb je eruit gehaald, wat al die tijd al in hem zat. Grote dank hiervoor!

Meisje van 9 jaar
Ja het lijkt me wel leuk om me antwoord te delen want als er een kindje komt die voor de eerste keer komt weet die dat het niet zo eng is dan het lijkt en ik heb het heel leuk gehad en ze doet ook leuke spelletjes met je. Ik had het heeeeeeeeeel leuk met Nienke

Meisje van 17 jaar
Nienke is super aardig en heeft mij heel goed geholpen. Je kan gezellig met haar kletsen maar ze heeft een heleboel goede tips om je te helpen. Op een gezellige en leuke manier.

Moeder van jongen van 10 jaar
Onze zoon ging graag naar Nienke toe, voelde zich gehoord/begrepen. Nienke sluit goed aan waardoor hij het niet moeilijk vond om open te zijn.
Bedankt voor al je goede hulp Nienke!

Meisje van 19 jaar
Daar ging ik dan, voor de eerste keer naar Nienke. Wat vond ik dit spannend! Ik was zo bang dat het een heel ‘streng’ gesprek zou worden (door het beeld wat je van gesprekken met een psycholoog krijgt door televisiebeelden). Toen ik er voor het eerst was voelde ik me al gelijk op mijn gemak. Ik merkte gelijk dat ze echt goed luisterde en je echt graag wil helpen. Door middel van verschillende dingen kan ze je helpen. Bij bepaalde situaties zijn er filmpjes/tekeningen o.i.d. wat je ermee kan helpen. Dit vond ik ook erg fijn, omdat dit toch even een andere manier is dan het te vertellen, en je het soms ook beter onthoud doordat je er een beeld bij hebt. Ik kon alles vertellen tegen Nienke. Zelf ben ik totaal niet een persoon die al mijn problemen/emoties snel aan mensen wil vertellen, en ben/was er vooral in mijn hoofd mee bezig. Het is zo fijn om er ook even met iemand anders over te praten, i.p.v. alleen met je moeder bijvoorbeeld. Als je twijfelt om te gaan/bang bent; het komt goed! Nienke helpt je écht heel erg goed, en is echt niet zo een streng/eng persoon wat je wel eens op televisieprogramma’s ziet, maar juist iemand waarbij je je heel erg op je gemak voelt en alles kwijt kunt. Ze staat echt voor je klaar! Elke keer als ik van Nienke terugkwam, voelde ik me energiek en zelfverzekerder.​

Meisje van 14 jaar
Ik heb aan Nienke heel veel gehad, ze heeft me heel goed geholpen met mijn probleem en ze heeft me zelfvertrouwen gegeven dat ik het kan, dat ik sterker ben dan dat ik zelf weet. En bij haar kon ik altijd mijn verhaal kwijt en doordat ik daar elke week heen ging kreeg ik een vertrouwde band met Nienke en dat was heel fijn. Heel erg bedankt Nienke! xxx

Ouders van een jongen van 10
Nienke heeft feeling met kinderen en kan haarfijn aanvoelen wat zij nodig hebben en geeft hen praktische tips mee. Nienke is deskundig en houdt ons goed op de hoogte van de vorderingen en bij onze dochter (die eerder in behandeling is geweest bij Nienke) wijzen we haar nog geregeld op de oefeningen die ze geleerd heeft bij Nienke.

Jongen van 7 jaar:
Het was heel erg fijn bij Nienke en ik heb veel geleerd. Bedankt voor alles.

Ouders van een jongen van 7 jaar
Nienke is een geweldige begripvolle vrouw die ons heeft geholpen als geen ander. Topbegeleiding gehad. Met heel mijn hart dankbaar!

Meisje van 17 jaar
Ik heb ontzettend veel aan gehad aan de hulp van Nienke; ik kan mijn zorgen beter loslaten en me makkelijker over teleurstellingen heenzetten. Ik sta positiever in het leven en daarnaast heb ik ook meer vertrouwen gekregen in de eindexamens

Ouders van een jongen van 12 jaar
Onze zoon was veel thuis van school (eerste jaar voortgezet onderwijs ). Hij had veel last van hoofdpijn en spanningen. Nienke heeft hem een weekplanning aangeleerd en veel tips gegeven, waardoor hij meer rust in zijn hoofd kreeg en minder spanningen had. Nu gaat hij weer met plezier naar school. Ik zou Praktijk Samen Deelen zeker aanraden! Vooral ook omdat haar nadruk ligt op wat er goed gaat en ze zich goed kan inleven in het kind.

Jongen, 9 jaar
Ik kwam bij Nienke om beter te leren omgaan met mijn boosheid en meer zelfvertrouwen te krijgen in mijzelf. In eerste instantie wilde ik niet naar Nienke, het is niet fijn om over jezelf te praten. Maar na het eerste gesprek vond ik het wel goed en Nienke heeft mij hierin heel erg geholpen. Het voelde veilig om bij Nienke te zijn en ik voel mij nu weer helemaal top en ik ben weer mijzelf! Nienke, bedankt!

Ouders van jongen van 9 jaar
Onze zoon van 9 jaar zat door verschillende gebeurtenissen die in een paar maanden gebeurden niet lekker in zijn vel. Onze vrolijke positieve zoon was in korte tijd veranderd in een negatieve boze opstandige jongen. Wij als ouders zaten met de handen in onze haren.  2 jaar geleden zijn wij in de praktijk geweest met onze andere zoon met heel goed resultaat, dus het contact was zo weer met Nienke gelegd. Onze zoon stond hier totaal niet voor open want over jezelf praten is hartstikke lastig. Onze hulpvraag was voor ons best dringend, Nienke kon ons snel inplannen. Nienke heeft een rustige, open houding en voelt direct de hulpvraag aan. Onze zoon voelde zich direct veilig en ging met plezier naar Nienke toe. Hij en wij merkten gelijk verbetering en na een aantal sessies hebben wij onze lieve, krachtige en positieve zoon weer terug!

Jonge vrouw, 21 jaar
Nienke heeft mij enorm geholpen met mijn faalangst voor mondelinge examens. Ze heeft me geholpen om tijdens zo’n examen mijn negatieve gedachten te erkennen en om te draaien in positieve, helpende gedachten. Ze luistert naar je en helpt je op een manier die is toegespitst op jouw probleem.

Ouders van een jonge vrouw van 21 jaar
Ik ben heel erg tevreden. Ik had met grote haast hulp nodig voor mijn al volwassen dochter omdat ze een deadline had voor examens. Nienke heeft haar geweldige hulp en tips gegeven waar ze denk ik ook in de toekomst nog wat aan heeft! Ik zou het zeker aanraden omdat er ook individueel wordt geholpen bij faalangst en er eerst goed wordt doorgevraagd wat de hulpvraag eigenlijk is.    

Meisje, 9 jaar
Voordat ik naar Nienke ging voelde ik me niet altijd even fijn. Ik had vaak stress omdat ik vaak niet goed durfde en dacht dat ik het niet kon. Dit merkte ik in de klas met toetsen maken en als ik voor de klas moest staan. Papa en mama zeiden altijd, je moet niet bang zijn dat je het niet kan. Je kunt het wel. Je bent een knapperd en een kanjer. Alles wat je doet, maakt niet uit hoe, is goed. Toch hielp dat niet. Toen zeiden papa en mama je gaat naar Nienke. Misschien vind je het fijn als zij jou helpt. Dat vond ik eerst heel spannend. Maar daarna vond ik het alleen maar fijn, dat zij mij zo goed kon helpen. Ik ben vijf keer bij Nienke geweest. Ze leerde me kennen en hielp mij steeds beter. Het leukste vond ik dat ik op een groot vel papier moest liggen om een poster te maken. Die hangt nu nog steeds op mijn kamer zodat ik er iedere dag naar kan kijken. Het gaat goed met me.

Ouders van een jongen van 9 jaar
Wij zijn goed geholpen. Nienke neemt de tijd voor je en is (ook zeer belangrijk) vriendelijk en geduldig naar ons kind toe

Meisje, 15 jaar
Nienke heeft me super goed geholpen. Ze luistert altijd naar wat je te vertellen hebt. Ik durf nu veel meer en heb meer zelfvertrouwen gekregen. Het huiswerk was om zelf situaties op te schrijven die ik lastig vond, daar heeft ze tips over gegeven. Dat heeft heel erg geholpen.

Jongen, 14 jaar
Nienke heeft me in korte tijd veel geleerd en nuttige tips gegeven om met mijn(erge) heimwee om te gaan

Ouders
Wanneer je je kind moet loslaten die er zo erg tegenop ziet om op schoolreis-schoolkamp te gaan en er komt een leuke verre studiereis aan, vraag je je af wat je moet doen. Wij ouders dachten: “Dat plezier zouden we hem zo graag gunnen, maar is het wel haalbaar?” Het is hem gelukt, samen met de hulp van Nienke. We zijn erg trots.

Ouders van een meisje van 9 jaar
Nienke is een deskundige vrouw met feeling voor kinderen en sluit goed aan op de leeftijd van het kind. Mijn dochter vond het leuk en gezellig bij Nienke. Ook vond ze de begeleiding van Nienke heel goed, ze vond het leuk om te gaan en had veel aan de tips die ze kreeg. Ze gaat nu vrolijk en zonder klachten naar school.

Jongen, 7 jaar
De opdrachten die we in de praktijk deden en de oefeningen die ik thuis moest doen vond ik altijd erg leuk. Ook kreeg ik lekkere ranja. De steen heeft een mooi plekje gekregen op mijn slaapkamer en als ik het moeilijk heb dan pak ik de steen en weet ik wat ik moet doen. Ik heb veel van Nienke geleerd! Bedankt.

Ouders
Nienke begreep gelijk onze vraag; we zaten op 1 lijn. Nienke stelde onze zoon op zijn gemak en had daardoor direct het vertrouwen gewonnen. Hierdoor was het voor hem ook laagdrempelig om naar Nienke toe te gaan.

Meisje, 11 jaar
Nienke heeft me echt supergoed geholpen! Doordat ik veel tips heb gekregen van haar heb ik het supergoed gedaan bij de cito. Mijn uiteindelijke score is 534: dat betekent dat ik van basis naar mavo ben gestegen en daar heeft Nienke supergoed mee geholpen!

Jongen, 11 jaar
“Nienke is lief. Als je problemen hebt op school met kinderen in je klas, dan kan Nienke je erg goed helpen.”

Meisje, 10 jaar
“Het heeft me geholpen om sterker in mijn schoenen te staan. Het was leuk en leerzaam en ik heb veel geleerd van hoe je voor jezelf op moet komen en vooral om van negatief naar positief te gaan of bijvoorbeeld ook je grens aangeven heeft mij geholpen.”

Meisje, 7 jaar
“Ik vond het heel fijn. Nienke heeft mij goed uitgelegd hoe je dingen leert en dat het niet erg is dat het niet in 1 keer lukt.”

Ouders
“De praktijk is kleinschalig en daardoor persoonlijk. Op korte termijn is een afspraak en/of behandeling mogelijk en ook de resultaten van een onderzoek zijn op korte termijn beschikbaar. Wij als ouders voelden ons gehoord. Het was een prettige samenwerking.”

Jongen, 11 jaar
“Nienke is heel aardig, grappig en neemt genoeg tijd om te luisteren en te helpen.”

Ouders
“Nienke is heel vriendelijk en ontspannen in het contact met het kind. Hierdoor voelt een kind zich snel op zijn gemak en voldoende veilig.”

Meisje, 9 jaar
“Ik vond dat Nienke mij goed hielp. Ik durf nu veel meer, nog niet alles, maar dat kan ook nog niet.”

Ouders
“Onze dochter had een klik met Nienke. Ze wilde graag naar haar toe. Zelfs toen het eigenlijk al klaar was wilde ze nog een keer. Ze is nooit met tegenzin gegaan. Zij en wij merkten dat ze deze begeleiding op dit moment nodig had. We zagen bijzonder snel vooruitgang. En onze dochter profiteerde daar meteen van. Ik zou deze praktijk zeker aanbevelen!”

Meisje, 17 jaar
“Nienke heeft mij erg geholpen met het overwinnen van mijn faalangst en mij geleerd om met nieuwe en moeilijke situaties om te gaan. Aan het begin van elke afspraak begonnen we altijd met praten over hoe het met mij ging en of ik nog dingen kwijt wilde aan haar. In het begin leken al mijn problemen groot en had ik het gevoel dat het teveel was voor me, maar zodra ik mijn verhaal deed aan Nienke gaf ze mij altijd het gevoel dat mijn problemen eigenlijk helemaal niet zo erg zijn en dat voor elk probleem een oplossing is. Altijd als ik terug kwam van Nienke had ik het gevoel dat ik de hele wereld aan kon en dacht ik: er is niets dat mij nog naar beneden kan halen! Het einde van het proces kwam in zicht en ik had nog helemaal niet het gevoel dat ik klaar was om op mijn eigen benen te staan, maar Nienke geloofde in mij en gaf mij vertrouwen dat ik er klaar voor was. Zelfs na de evaluatie zei ze tegen mij dat ook al kom ik nu niet meer bij haar en ben ik klaar om zonder haar verder te gaan, dat ik altijd kan bellen of mailen als het even minder gaat. En dat maakt het verschil! Voordat ik naar Praktijk Samen Deelen ging wilde ik geen professionele hulp voor mijn faalangst omdat ik daar totaal geen goed en positief beeld van had. Maar nu ik bij Praktijk Samen Deelen ben geweest zou ik iedereen met welk persoonlijk probleem dan ook aanraden om er naartoe te gaan, omdat je zo persoonlijk gericht geholpen wordt en vooral op een positieve manier.”

Meisje, 11 jaar
Ik vond de praktijk er heel erg vrolijk uitzien en Nienke luistert heel goed naar je verhalen. Dat vond ik wel fijn. 

Meisje, 14 jaar
Nienke helpt heel goed en is heel gastvrij en kindvriendelijk. Ze begrijpt je heel goed en heeft echt een luisterend oor. Nienke doet leuke dingen en ze is 100% te vertrouwen 🙂

Contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

  • Ruim 10 jaar ervaring
  • Persoonlijke zorg op maat
  • Professionele begeleiding

Volg ons:

Facebook Praktijk Samen Deeleninstagram Praktijk Samen Deelen

Aangesloten bij:

Praktijk Samen Deelen is aangesloten bij SKJ

Praktijk Samen Deelen is ACT4Kids Gecertificeerd

KIES Coach Doetinchem

Praktijk Samen Deelen is KIWA Gecertificeerd

Adres

Praktijk Samen Deelen

Bastinglaan 105
7006 EJ Doetinchem

Tel: 0314 - 84 61 44