Over mij

Mijn naam is Nienke Lemmens-Deelen en ik woon samen met mijn man, dochtertje en twee katten op de Huet in Doetinchem. Ik heb een praktijk aan huis en werk daar met veel plezier als orthopedagoog.

Opleiding en werk

Na mijn studie tot HBO-pedagoog ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ik heb me daarbij gespecialiseerd in de positieve psychologie.

In mijn werk heb ik ervaring opgedaan met kinderen met een diagnose en/of verstandelijke handicap. Tevens heb ik als orthopedagoog gewerkt op een middelbare school en in een particuliere praktijk. Hierbij heb ik begeleiding gegeven aan kinderen, jongeren en ouders, zowel individueel als in groepsverband. Ook heb ik ruime ervaring in het verrichten van psychologisch onderzoek.

Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen en volg dus regelmatig cursussen. Daarnaast heb ik de opleidingen tot KIES-coach en ACT-therapeut succesvol afgesloten. Wilt u hier meer over lezen? Klik hier voor meer informatie over KIES en hier voor meer informatie over ACT. 

Visie

In de begeleiding van kinderen, jongeren en ouders vind ik een positieve en concrete benadering belangrijk. In de huidige hulpverlening wordt meestal de focus gelegd op wat er fout gaat, wat de oorzaken van de problemen zijn en wat ouders en kind vooral niet kunnen. Het zoeken naar een oorzaak of het stellen van een diagnose leidt echter niet per definitie tot een oplossing.

Daarom vind ik het belangrijk om te kiezen voor een behandeling die gericht is op oplossingen, waarbij teruggekeken wordt maar vooral ook vooruitgekeken. Ik ga verder dan het oplossen van het probleem: ik zorg dat mensen met een positief gevoel de deur uit gaan. Ik heb daarbij veel aandacht voor de krachten van een persoon en voor wat er wél goed gaat. Hierdoor zijn mijn behandelingen meestal praktisch, concreet en gericht op het positieve. Ook het accepteren dat bepaalde situaties niet te veranderen zijn of dat je soms moet leren leven met bepaalde eigenschappen is onderdeel van mijn werkwijze. 

Mijn ervaring is dat kinderen, jongeren en ouders zich prettig voelen bij een positieve benadering. Vaak hebben ze er genoeg van om continu te moeten horen wat ze niet goed doen. Met praktische adviezen, aandacht voor het positieve en leren op een andere manier te denken, merken ze meestal na een aantal afspraken al dat het beter gaat.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

Contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

  • Volledige vergoeding in de regio
  • Persoonlijke zorg op maat
  • Professionele begeleiding

Aangesloten bij:

Praktijk Samen Deelen is aangesloten bij SKJ

Praktijk Samen Deelen is KIWA Gecertificeerd

KIES Coach Doetinchem

Adres

Praktijk Samen Deelen

Bastinglaan 105
7006 EJ Doetinchem

Tel: 0314 - 84 61 44