Klassenvoorlichting bij diagnose

KlassenvoorlichtingDe meeste kinderen met een diagnose vinden het vervelend dat ze ‘anders’ zijn dan anderen en besteden hier het liefst zo min mogelijk aandacht aan. Soms is het echter noodzakelijk dat anderen weten waarom iemand zich anders gedraagt dan de rest. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die geen vrienden kunnen maken of die gepest worden; vaak weten de pesters niet dat deze kinderen niets aan hun gedrag kunnen doen. 

In een klassenvoorlichting wordt samen met de betreffende leerling een presentatie voorbereid en, indien mogelijk, ook samen gegeven. In de voorbereiding wordt nauwkeurig onderzocht welke kenmerken van de diagnose van toepassing zijn; zo wordt iedere presentatie persoonlijk en uniek. Bovendien kijken we naar wat de diagnose voor de leerling zelf betekent en geven we er een positieve draai aan. 

Wist u bijvoorbeeld dat Einstein vermoedelijk autisme heeft gehad? En dat in sommige bedrijven speciaal mensen met een diagnose worden aangenomen vanwege hun bijzondere talenten? Tot slot vragen we de klasgenoten mee te denken over hoe zij hun klasgenootje kunnen helpen.
Deze klassenvoorlichtingen hebben tot nu toe altijd veel positieve resultaten opgeleverd: kinderen begrijpen hun klasgenoot beter, reageren daardoor begripvoller op ‘vreemd’ gedrag en zijn eerder geneigd om hun klasgenoot te helpen in moeilijke situaties.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

Contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

  • Ruim 10 jaar ervaring
  • Persoonlijke zorg op maat
  • Professionele begeleiding

Volg ons:

Facebook Praktijk Samen Deeleninstagram Praktijk Samen Deelen

Aangesloten bij:

Praktijk Samen Deelen is aangesloten bij SKJ

Praktijk Samen Deelen is ACT4Kids Gecertificeerd

KIES Coach Doetinchem

Praktijk Samen Deelen is KIWA Gecertificeerd

Adres

Praktijk Samen Deelen

Bastinglaan 105
7006 EJ Doetinchem

Tel: 0314 - 84 61 44